Nauczanie przedmiotów zawodowych w ramach branży spożywczej (SPC)
Czesne
Poziom:
Studia podyplomowe
Liczba semestrów:
3Klikając "Zapisz się na studia", zostaniesz przekierowany na stronę studia-online.pl, gdzie dokonasz rejestracji na wybrane studia.

Czego nauczysz się na studiach
Nauczanie przedmiotów zawodowych w ramach branży spożywczej (SPC)?
zdobędziesz specjalistyczną wiedzę z zakresu danej branży, niezbędną do efektywnego nauczania przedmiotów zawodowych;
poznasz metodykę nauczania przedmiotów zawodowych na różnych etapach edukacyjnych;
nauczysz się planować i realizować zajęcia praktyczne i teoretyczne, dostosowane do specyfiki branży;
zrozumiesz procesy technologiczne i organizację pracy w danej branży;
poznasz aktualne trendy i innowacje w danym sektorze zawodowym;
przygotujesz się do pracy w roli nauczyciela przedmiotów zawodowych, łącząc wiedzę branżową z umiejętnościami pedagogicznymi.

Cel studiów
Celem studiów podyplomowych jest przygotowanie nauczycieli do nauczania przedmiotów zawodowych w ramach branży spożywczej (SPC); nabycie wiedzy i umiejętności do nowoczesnego i skutecznego uczenia w szkole. Po ich ukończeniu będziesz gotowy do prowadzenia zajęć z zakresu technologii produkcji żywności, w tym wyrobów piekarskich, cukierniczych, mleczarskich, mięsnych i rybnych. Program dostarcza aktualną wiedzę merytoryczną, umiejętności dydaktyczne i kompetencje praktyczne niezbędne do efektywnego nauczania przedmiotów zawodowych w szkołach o profilu spożywczym. Podczas studiów zdobędziesz wiedzę z zakresu przetwórstwa i utrwalania żywności, obróbki surowców, obsługi maszyn i urządzeń oraz organizacji i nadzorowania procesów produkcyjnych. Poznasz nowoczesne metody nauczania, projektowania programów i materiałów dydaktycznych oraz organizowania angażujących zajęć. Wybierz studia podyplomowe Nauczanie przedmiotów zawodowych w ramach branży spożywczej (SPC) i przygotuj się do skutecznego kształcenia przyszłych specjalistów.
Adresaci
Studia skierowane są do osób poszukujących wszechstronnego przygotowania do nauczania przedmiotów zawodowych w ramach branży spożywczej (SPC); nauczycieli, którzy zamierzają zdobyć wiedzę merytoryczną, dydaktyczną i metodyczną w zakresie w/w branży. Studia przeznaczone są dla nauczycieli, którzy chcą w pełni wykorzystać doświadczenie i potencjał kompetencyjny oraz wzmocnić swoją pozycję na rynku pracy wobec zmian zachodzących w edukacji i kształceniu nauczycieli. Studia skierowane są do osób posiadających przygotowanie pedagogiczne.
W przypadku braku posiadania przygotowania pedagogicznego Uczelnia WSKZ umożliwia słuchaczom zapisanie się na studia z dwóch zakresów jednocześnie (nauczania przedmiotu oraz przygotowania pedagogicznego). Wybierając taki wariant, słuchacz otrzymuje rabat w wysokości 25% na studia z zakresu przygotowania pedagogicznego.Świadectwo zgodne z wytycznymi MNiSW
Po ukończeniu studiów otrzymasz świadectwo ukończenia studiów podyplomowych, zgodne z Rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 12 września 2018 r. w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego.
Co zyskasz po studiach?
Ukończenie studiów podyplomowych Nauczanie przedmiotów zawodowych w ramach branży spożywczej (SPC) to okazja, aby zgłębić wiedzę i umiejętności przydatne do nauczania kluczowych przedmiotów w technikach i szkołach branżowych. Znajomość najnowszych technologii oraz trendów w produkcji żywności pozwoli Ci skutecznie przygotować przyszłych specjalistów do pracy i osiągania sukcesów w branży spożywczej. Na zakończenie studiów otrzymasz świadectwo dokumentujące zdobycie wiedzy i umiejętności z zakresu nauczania przedmiotów zawodowych w ramach branży spożywczej (SPC). Dokument ten jest potwierdzeniem nabytej wiedzy i stanowi doskonałe uzupełnienie kompetencji uzyskanych podczas studiów licencjackich lub magisterskich.
Możliwości zatrudnienia po studiach
jako nauczyciel przedmiotów zawodowych w szkołach branżowych i technikach o profilu spożywczym;
jako wykładowca na kursach i szkoleniach z zakresu technologii żywności i żywienia;
w charakterze specjalisty ds. edukacji w instytucjach związanych z przemysłem spożywczym;
jako autor programów nauczania i materiałów dydaktycznych dla branży SPC;
jako doradca edukacyjny w zakresie kształcenia zawodowego w sektorze spożywczym.


Dlaczego warto studiować z nami?
masz możliwość uzyskania nowych kompetencji, które pozwolą na rozwój w wybranej branży;
praktyki zawodowe możesz realizować w dowolnym momencie przez cały tok studiów;
uczysz się w nowoczesny sposób dzięki platformie dydaktycznej wykorzystującej metody i techniki kształcenia na odległość;
zyskujesz dostęp do interesujących i na bieżąco aktualizowanych materiałów dydaktycznych oraz do niezbędnych pomocy naukowych;
korzystasz z wiedzy doświadczonych wykładowców i praktyków, w tym z uznanych uczelni zagranicznych;
masz pewność wysokiej jakości nauczania oraz skuteczności naszych metod;
zdobędziesz świadectwa zgodne z wytycznymi MNiSW.
Kompetencje potwierdzone świadectwem
Jako nasz absolwent uzyskasz:
świadectwo ukończenia studiów podyplomowych,
wiedzę i umiejętności niezbędne do podjęcia pracy,
kompetencje cenione przez pracodawców.
Program studiów
Program studiów został przygotowany zgodnie z art. 160 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce oraz rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 25 lipca 2019 r. w sprawie standardu kształcenia przygotowującego do wykonywania zawodu nauczyciela.
Świadectwa wydawane po ukończeniu studiów podyplomowych są zgodne z rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 12 września 2018 r. w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego (Dz.U. z 2018 r., poz. 1791 z późn. zm.) wydanym na podstawie ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz.U. z 2018 r., poz. 1668, z późn. zm.).

Nauczanie przedmiotów zawodowych w ramach branży spożywczej (SPC)
Nauczanie przedmiotów zawodowych w ramach branży spożywczej (SPC)
Liczba semestrów: 3
Opłata za czesne
360 zł x10



