Studia podyplomowe
Rekrutacja otwarta

Żywienie człowieka z elementami gastronomii i dietetyki dla nauczycieli

Studia kwalifikacyjne

410 zł

Czesne

Poziom:

Studia podyplomowe

Liczba semestrów:

3

Klikając "Zapisz się na studia", zostaniesz przekierowany na stronę studia-online.pl, gdzie dokonasz rejestracji na wybrane studia.

Zdjęcie hero

Black Weeks trwa! Ustaw kurs na specjalizację – teraz kolejne, tańsze studia podyplomowe taniej do -40%! Nie zwlekaj – promocja może być ograniczona czasowo.

  • Zdjęcie zalety

    Studia kwalifikacyjne

    Te studia umożliwiają uzyskanie kwalifikacji i uprawnień zawodowych

  • Zdjęcie zalety

    Dedykowane branży edukacyjnej

    Idealne w celu zwiększenia kompetencji nauczycieli, pedagogów i pracowników oświaty

  • Zdjęcie zalety

    Intuicyjna platforma dydaktyczna online

    Wygodna forma nauki z dostępem do materiałów o każdej porze – bez dodatkowych kosztów

  • Zdjęcie zalety

    Wiedza od uznanych ekspertów z branży

    Nasza kadra to doświadczeni wykładowcy i praktycy z Polski i zagranicy

Czego nauczysz się na studiach

Żywienie człowieka z elementami gastronomii i dietetyki dla nauczycieli?

  • poznasz podstawy żywienia człowieka, dietetyki, towaroznawstwa i przechowalnictwa żywności w kontekście edukacji szkolnej;

  • zdobędziesz umiejętności z zakresu technologii gastronomicznej, żywienia zbiorowego oraz projektowania i wyposażenia zakładów gastronomicznych;

  • zostaniesz zaznajomiony z zasadami obsługi konsumenta, higieny, ochrony zdrowia oraz marketingu żywności i usług gastronomicznych;

  • rozwiniesz kompetencje do prowadzenia zajęć dydaktycznych dotyczących nowoczesnych metod produkcji i przygotowania żywności;

  • opanujesz metodykę nauczania przedmiotów zawodowych związanych z żywieniem człowieka i gastronomią w szkołach ponadpodstawowych;

  • dowiesz się, jak wspierać aktywność twórczą uczniów i realizować działania edukacyjne w szkolnictwie i innych ośrodkach dydaktycznych.

Zdjęcie czego się nauczysz
Zdjęcie uzyskanych kwalifikacji

Uzyskane kwalifikacje

Studia podyplomowe Żywienie człowieka z elementami gastronomii i dietetyki dla nauczycieli mają charakter kwalifikacyjny. Ukończenie kształcenia umożliwia absolwentom uzyskanie uprawnień do nauczania przedmiotów zawodowych w zakresie żywienia człowieka i gastronomii w szkołach ponadpodstawowych.

  • Cel studiów

    Studia podyplomowe Żywienie człowieka z elementami gastronomii i dietetyki dla nauczycieli przygotowują do profesjonalnego nauczania przedmiotów zawodowych w obszarze gastronomii. Kształcenie zapewnia kompleksową wiedzę z zakresu żywienia człowieka oraz socjologii żywienia.

    W trakcie trzech semestrów studiów zdobędziesz pogłębioną wiedzę z bromatologii i patofizjologii, co umożliwi Ci zrozumienie wpływu sposobu odżywiania na zdrowie człowieka. Nauczysz się planować i oceniać żywienie oraz tworzyć zbilansowane diety dostosowane do różnych potrzeb. Poznasz tajniki technologii gastronomicznej i żywienia zbiorowego, w tym organizacji cateringu. Wybierz studia podyplomowe, które przygotują Cię do profesjonalnego nauczania przyszłych specjalistów w dziedzinie gastronomii!

  • Adresaci

    Studia adresowane są do nauczycieli zamierzających zdobyć wiedzę merytoryczną, dydaktyczną i metodyczną w zakresie żywienia człowieka, gastronomii i dietetyki; absolwentów studiów co najmniej I stopnia z przygotowaniem pedagogicznym.

    Studia skierowane są do osób posiadających przygotowanie pedagogiczne. W przypadku braku posiadania przygotowania pedagogicznego Uczelnia WSKZ umożliwia słuchaczom zapisanie się na studia z dwóch zakresów jednocześnie (nauczania przedmiotu oraz przygotowania pedagogicznego). Wybierając taki wariant, słuchacz otrzymuje rabat w wysokości 25% na studia z zakresu przygotowania pedagogicznego.

  • Świadectwo zgodne z wytycznymi MNiSW

    Świadectwo wydawane po ukończeniu studiów podyplomowych jest zgodne z Rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 12 września 2018 r. w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego (Dz.U. z 2018 r., poz. 1791 z późn. zm.) wydanym na podstawie ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz.U. z 2018 r., poz. 1668, z późn. zm.).

  • Co zyskasz po studiach?

    Ukończenie studiów podyplomowych Żywienie człowieka z elementami gastronomii i dietetyki dla nauczycieli umożliwia uzyskanie uprawnień do nauczania przedmiotów zawodowych z zakresu żywienia i gastronomii w szkołach ponadpodstawowych. Jako absolwent będziesz przygotowany do kształcenia przyszłych specjalistów w branży gastronomicznej. Kształcenie przygotuje Cię do prowadzenia zarówno zajęć teoretycznych, jak i praktycznych, przygotowując uczniów do profesjonalnej pracy w gastronomii.

    Na zakończenie studiów otrzymasz świadectwo dokumentujące zdobycie wiedzy i umiejętności z zakresu żywienia człowieka z elementami gastronomii i dietetyki dla nauczycieli. Dokument ten jest potwierdzeniem nabytej wiedzy i stanowi doskonałe uzupełnienie kompetencji uzyskanych podczas studiów licencjackich lub magisterskich.

Możliwości zatrudnienia po studiach

Zdjęcie zatrudnienia
Zdjęcie dlaczego warto

Dlaczego warto studiować z nami?

  • masz możliwość uzyskania kwalifikacji zawodowych, które umożliwią Ci rozwój w branży edukacyjnej;

  • uczysz się w nowoczesny sposób dzięki intuicyjnej platformie dydaktycznej wykorzystującej metody i techniki kształcenia na odległość;

  • zyskujesz dostęp do interesujących i na bieżąco aktualizowanych materiałów dydaktycznych oraz do niezbędnych pomocy naukowych;

  • korzystasz z wiedzy doświadczonych wykładowców i praktyków, w tym z uznanych uczelni zagranicznych;

  • masz pewność wysokiej jakości nauczania oraz skuteczności naszych metod;

  • zdobędziesz świadectwo zgodne z wytycznymi MNiSW.

Kompetencje potwierdzone świadectwem

Jako nasz absolwent uzyskasz:

  • świadectwo ukończenia studiów podyplomowych,

  • wiedzę i umiejętności niezbędne do podjęcia pracy,

  • kompetencje cenione przez pracodawców.

Program studiów

Program studiów został przygotowany zgodnie z art. 160 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce oraz rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 25 lipca 2019 r. w sprawie standardu kształcenia przygotowującego do wykonywania zawodu nauczyciela. 

Kształcenie prowadzone jest zgodnie z rozporządzeniem z dnia 25 lipca 2019 r. Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego w sprawie standardu kształcenia przygotowującego do wykonania zawodu nauczyciela (Dz.U. z 2019 r., poz. 1450, z późn. zm.) wydanym na podstawie 68 ust. 3 pkt 4 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz.U. z 2018 r., poz. 1668, z późn. zm.).

Zdjęcie programu studiów

Żywienie człowieka z elementami gastronomii i dietetyki dla nauczycieli