Dietetyka i suplementacja
Czesne
Poziom:
Studia podyplomowe
Liczba semestrów:
2
Czego nauczysz się na studiach
Dietetyka i suplementacja?
poznasz podstawy dietetyki klinicznej, psychologię odżywiania się i klasyfikację diet;
zrozumiesz różnorodność diet na świecie i technologie przygotowania potraw;
nauczysz się analizować wyniki badań laboratoryjnych oraz oceniać stan odżywienia;
zdobędziesz umiejętność planowania żywienia i suplementacji w różnych grupach populacyjnych;
zgłębisz temat diet niekonwencjonalnych, żywności funkcjonalnej i suplementów diety;
rozwiniesz kompetencje w zakresie dietetyki sportowej, kuchni terapeutycznych i dietoterapii chorób cywilizacyjnych.

Cel studiów
Studia podyplomowe Dietetyka i suplementacja na naszej Uczelni to doskonale uzupełniająca się wiedza z trzech kluczowych obszarów: nauk o zdrowiu i żywieniu, nauk o biologii człowieka oraz nauk o kulturze fizycznej. Kierunek ten jest odpowiedzią na rosnące potrzeby społeczne dotyczące kompleksowego dbania o zdrowie, a także na coraz powszechniejsze w społeczeństwie niedobory składników odżywczych. Studia dostarczą Ci bogatej wiedzy na temat formulacji suplementów diety, procesu ich produkcji, a także regulacji prawnych dotyczących ich składu i sposobu przechowywania. W toku kształcenia nauczysz się rozpoznawać potrzeby suplementacyjne na podstawie przedstawionych wyników badań lub deklarowanych przez klienta objawów. Poznasz również zasady projektowania zdrowych, zbilansowanych planów żywieniowych, dostosowanych do indywidualnych potrzeb osób w różnym wieku i prowadzących różne tryby życia. Po ukończeniu studiów podyplomowych Dietetyka i suplementacja będziesz gotowy do podjęcia zatrudnienia w firmach zajmujących się produkcją i dystrybucją suplementów diety, ale również w instytucjach przeprowadzających audyty czy kontrole jakości.
Adresaci
Studia skierowane są do osób zatrudnionych w: zakładach produkujących suplementy diety lub żywność; instytucjach kontrolujących żywność i/lub suplementy diety; usługach żywieniowych (gabinetach dietetycznych, poradnictwa żywieniowego lub odnowy biologicznej, firmach cateringowych); w siłowniach lub klubach fitness; nauczycieli dietetyki, żywienia, technologii żywności i/lub towaroznawstwa oraz wszystkich chętnych pragnących zdobyć lub poszerzyć i/lub zaktualizować wiedzę z zakresu dietetyki i suplementacji.
Pamiętaj, że jeżeli chcesz podjąć kształcenie podyplomowe na kierunku Dietetyka i suplementacja, musisz posiadać dyplom ukończenia studiów wyższych co najmniej I stopnia. Dziedzina ukończonych studiów nie ma tu znaczenia.Świadectwo zgodne z wytycznymi MNiSW
Po ukończeniu studiów otrzymasz świadectwo ukończenia studiów podyplomowych, zgodne z Rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 12 września 2018 r. w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego.
Co zyskasz po studiach?
W toku nauczania będziesz mieć okazję poznania tajników niezwykle fascynującej dziedziny, jaką jest dietetyka i suplementacja. Studia podyplomowe na naszej Uczelni nie tylko rozszerzą Twoje kompetencje zawodowe, ale także wyposażą Cię w informacje, które możesz zastosować w codziennym życiu. Bogata wiedza dotycząca formulacji oraz analizy składów suplementów wyróżni Cię na rynku pracy i da Ci szansę na znalezienie zatrudnienia w cieszącej się coraz większą popularnością branży. Natomiast zdobycie umiejętności projektowania jadłospisów i diet otworzy Ci drzwi do kariery doradczej.
Jako absolwent studiów podyplomowych Dietetyka i suplementacja otrzymasz świadectwo dokumentujące zdobycie nowoczesnych kompetencji z zakresu żywienia człowieka oraz suplementacji. To nie tylko potwierdzenie posiadania profesjonalnej wiedzy, ale również podkreślenie chęci wprowadzania zdrowego stylu życia u siebie i innych.
Możliwości zatrudnienia po studiach


Dlaczego warto studiować z nami?
zdobędziesz nowe kompetencje, które pozwolą na rozwój w wybranej branży;
uczysz się w nowoczesny sposób dzięki intuicyjnej platformie dydaktycznej wykorzystującej metody i techniki kształcenia na odległość;
zyskujesz dostęp do interesujących i na bieżąco aktualizowanych materiałów dydaktycznych oraz do niezbędnych pomocy naukowych;
korzystasz z wiedzy doświadczonych wykładowców i praktyków, w tym z uznanych uczelni zagranicznych;
masz pewność wysokiej jakości nauczania oraz skuteczności naszych metod;
zdobędziesz świadectwo zgodne z wytycznymi MNiSW.

Kompetencje potwierdzone świadectwem
Jako nasz absolwent uzyskasz:
świadectwo ukończenia studiów podyplomowych,
wiedzę i umiejętności niezbędne do podjęcia pracy,
kompetencje cenione przez pracodawców.
Program studiów
Świadectwo wydawane po ukończeniu studiów podyplomowych jest zgodne z Rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 12 września 2018 r. w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego (Dz.U. z 2018 r., poz. 1791 z późn. zm.) wydanym na podstawie ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz.U. z 2018 r., poz. 1668, z późn. zm.).

Dietetyka i suplementacja
Dietetyka i suplementacja
Liczba semestrów: 2
Opłata za czesne
380 zł x10