Studia podyplomowe
Rekrutacja otwarta

Dietetyka i suplementacja

380 zł

Czesne

Poziom:

Studia podyplomowe

Liczba semestrów:

2
Zdjęcie hero
  • Zdjęcie zalety

    Studia doskonalące

    Zyskaj dodatkowe kompetencje, rozwijaj zainteresowania lub wejdź do nowej branży

  • Zdjęcie zalety

    Kształcenie dopasowane do wyzwań zawodowych

    Program nauczania jest oparty na wytycznych MNiSW i dostosowany do wymagań rynku pracy

  • Zdjęcie zalety

    Intuicyjna platforma dydaktyczna online

    Wygodna forma nauki z dostępem do materiałów o każdej porze – bez dodatkowych kosztów

  • Zdjęcie zalety

    Wiedza od uznanych ekspertów z branży

    Nasza kadra to doświadczeni wykładowcy i praktycy z Polski i zagranicy

Czego nauczysz się na studiach

Dietetyka i suplementacja?

  • poznasz podstawy dietetyki klinicznej, psychologię odżywiania się i klasyfikację diet;

  • zrozumiesz różnorodność diet na świecie i technologie przygotowania potraw;

  • nauczysz się analizować wyniki badań laboratoryjnych oraz oceniać stan odżywienia;

  • zdobędziesz umiejętność planowania żywienia i suplementacji w różnych grupach populacyjnych;

  • zgłębisz temat diet niekonwencjonalnych, żywności funkcjonalnej i suplementów diety;

  • rozwiniesz kompetencje w zakresie dietetyki sportowej, kuchni terapeutycznych i dietoterapii chorób cywilizacyjnych.

Zdjęcie czego się nauczysz
  • Cel studiów

    Studia podyplomowe Dietetyka i suplementacja na naszej Uczelni to doskonale uzupełniająca się wiedza z trzech kluczowych obszarów: nauk o zdrowiu i żywieniu, nauk o biologii człowieka oraz nauk o kulturze fizycznej. Kierunek ten jest odpowiedzią na rosnące potrzeby społeczne dotyczące kompleksowego dbania o zdrowie, a także na coraz powszechniejsze w społeczeństwie niedobory składników odżywczych. Studia dostarczą Ci bogatej wiedzy na temat formulacji suplementów diety, procesu ich produkcji, a także regulacji prawnych dotyczących ich składu i sposobu przechowywania. W toku kształcenia nauczysz się rozpoznawać potrzeby suplementacyjne na podstawie przedstawionych wyników badań lub deklarowanych przez klienta objawów. Poznasz również zasady projektowania zdrowych, zbilansowanych planów żywieniowych, dostosowanych do indywidualnych potrzeb osób w różnym wieku i prowadzących różne tryby życia. Po ukończeniu studiów podyplomowych Dietetyka i suplementacja będziesz gotowy do podjęcia zatrudnienia w firmach zajmujących się produkcją i dystrybucją suplementów diety, ale również w instytucjach przeprowadzających audyty czy kontrole jakości.

  • Adresaci

    Studia skierowane są do osób zatrudnionych w: zakładach produkujących suplementy diety lub żywność; instytucjach kontrolujących żywność i/lub suplementy diety; usługach żywieniowych (gabinetach dietetycznych, poradnictwa żywieniowego lub odnowy biologicznej, firmach cateringowych); w siłowniach lub klubach fitness; nauczycieli dietetyki, żywienia, technologii żywności i/lub towaroznawstwa oraz wszystkich chętnych pragnących zdobyć lub poszerzyć i/lub zaktualizować wiedzę z zakresu dietetyki i suplementacji.

    Pamiętaj, że jeżeli chcesz podjąć kształcenie podyplomowe na kierunku Dietetyka i suplementacja, musisz posiadać dyplom ukończenia studiów wyższych co najmniej I stopnia. Dziedzina ukończonych studiów nie ma tu znaczenia.

  • Świadectwo zgodne z wytycznymi MNiSW

    Po ukończeniu studiów otrzymasz świadectwo ukończenia studiów podyplomowych, zgodne z Rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 12 września 2018 r. w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego.

  • Co zyskasz po studiach?

    W toku nauczania będziesz mieć okazję poznania tajników niezwykle fascynującej dziedziny, jaką jest dietetyka i suplementacja. Studia podyplomowe na naszej Uczelni nie tylko rozszerzą Twoje kompetencje zawodowe, ale także wyposażą Cię w informacje, które możesz zastosować w codziennym życiu. Bogata wiedza dotycząca formulacji oraz analizy składów suplementów wyróżni Cię na rynku pracy i da Ci szansę na znalezienie zatrudnienia w cieszącej się coraz większą popularnością branży. Natomiast zdobycie umiejętności projektowania jadłospisów i diet otworzy Ci drzwi do kariery doradczej.

    Jako absolwent studiów podyplomowych Dietetyka i suplementacja otrzymasz świadectwo dokumentujące zdobycie nowoczesnych kompetencji z zakresu żywienia człowieka oraz suplementacji. To nie tylko potwierdzenie posiadania profesjonalnej wiedzy, ale również podkreślenie chęci wprowadzania zdrowego stylu życia u siebie i innych.

Możliwości zatrudnienia po studiach

Zdjęcie zatrudnienia
Zdjęcie dlaczego warto

Dlaczego warto studiować z nami?

  • zdobędziesz nowe kompetencje, które pozwolą na rozwój w wybranej branży;

  • uczysz się w nowoczesny sposób dzięki intuicyjnej platformie dydaktycznej wykorzystującej metody i techniki kształcenia na odległość;

  • zyskujesz dostęp do interesujących i na bieżąco aktualizowanych materiałów dydaktycznych oraz do niezbędnych pomocy naukowych;

  • korzystasz z wiedzy doświadczonych wykładowców i praktyków, w tym z uznanych uczelni zagranicznych;

  • masz pewność wysokiej jakości nauczania oraz skuteczności naszych metod;

  • zdobędziesz świadectwo zgodne z wytycznymi MNiSW.

Zdjęcie przedstawiające awers świadectwa

Kompetencje potwierdzone świadectwem

Jako nasz absolwent uzyskasz:

  • świadectwo ukończenia studiów podyplomowych,

  • wiedzę i umiejętności niezbędne do podjęcia pracy,

  • kompetencje cenione przez pracodawców.

Program studiów

Świadectwo wydawane po ukończeniu studiów podyplomowych jest zgodne z Rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 12 września 2018 r. w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego (Dz.U. z 2018 r., poz. 1791 z późn. zm.) wydanym na podstawie ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz.U. z 2018 r., poz. 1668, z późn. zm.).

Pobierz program studiów
Zdjęcie programu studiów

Dietetyka i suplementacja