Hotelarstwo i gastronomia
Czesne
Poziom:
Studia podyplomowe
Liczba semestrów:
2Klikając "Zapisz się na studia", zostaniesz przekierowany na stronę studia-online.pl, gdzie dokonasz rejestracji na wybrany kierunek.

Studia doskonalące
Zyskaj dodatkowe kompetencje, rozwijaj zainteresowania lub wejdź do nowej branży
Kształcenie dopasowane do wyzwań zawodowych
Program nauczania jest oparty na wytycznych MNiSW i dostosowany do wymagań rynku pracy
Intuicyjna platforma dydaktyczna online
Wygodna forma nauki z dostępem do materiałów o każdej porze – bez dodatkowych kosztów
Wiedza od uznanych ekspertów z branży
Nasza kadra to doświadczeni wykładowcy i praktycy z Polski i zagranicy
Czego nauczysz się na studiach
Hotelarstwo i gastronomia?
poznasz podstawy hotelarstwa i organizacji pracy zakładu gastronomicznego;
dowiesz się, jak działa recepcja hotelowa oraz jak efektywnie obsługiwać gości w różnych działach obiektu hotelowego;
zdobędziesz umiejętności z zakresu marketingu hotelarskiego i gastronomicznego, a także obsługi klienta i savoir-vivre’u;
opanujesz wiedzę dotyczącą technologii gastronomicznej, bezpieczeństwa żywności oraz systemów informatycznych wspierających branżę;
zostaniesz zapoznany z zasadami żywienia, higieną w gastronomii oraz metodami nauczania zawodu w hotelarstwie i gastronomii;
nauczysz się stosować narzędzia organizacyjne i zarządcze przydatne w prowadzeniu i optymalizacji działalności hotelarsko-gastronomicznej.

Cel studiów
Jeśli chcesz profesjonalnie rozwijać się w branży HoReCa, a potrzebujesz usystematyzować i poszerzyć swoją wiedzę, studia podyplomowe Hotelarstwo i gastronomia będą świetnym wyborem. Kształcenie obejmuje uzyskanie kompetencji z zakresu zarządzania obiektami noclegowymi i gastronomicznymi — od profesjonalnej obsługi klienta i savoir-vivre w hotelu, po organizację procesów gastronomicznych i wdrażanie systemów zarządzania jakością. Zdobędziesz także wiedzę o współczesnych trendach w marketingu hotelarskim oraz metodach efektywnego zarządzania zespołem. Rozpocznij studia podyplomowe Hotelarstwo i gastronomia i uzyskaj umiejętności cenione w branży hotelarskiej i gastronomicznej.
Adresaci
Studia adresowane są do osób posiadających wykształcenie wyższe w tym w szczególności do: uczestników chcących podjąć zatrudnienie lub pracujących w branży hotelarskiej oraz gastronomicznej.
Świadectwo zgodne z wytycznymi MNiSW
Po ukończeniu studiów otrzymasz świadectwo ukończenia studiów podyplomowych, zgodne z Rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 12 września 2018 r. w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego.
Co zyskasz po studiach?
Podczas studiów podyplomowych zdobędziesz praktyczną wiedzę z zakresu kompleksowego zarządzania obiektami hotelarskimi i gastronomicznymi. Nauczysz się, jak analizować sytuację ekonomiczno-finansową hotelu, prowadzić nowoczesną politykę cenową oraz wykorzystywać zaawansowane systemy informatyczne w hotelarstwie i gastronomii. Będziesz wiedział, jak zapewnić wysoki standard higieny i bezpieczeństwa w gastronomii oraz efektywnie organizować usługi cateringowe. Na zakończenie studiów otrzymasz świadectwo dokumentujące zdobycie umiejętności i wiedzy obejmującej zagadnienia z hotelarstwa i gastronomii. Dokument ten jest potwierdzeniem nabytej wiedzy i stanowi doskonałe uzupełnienie kompetencji uzyskanych podczas studiów licencjackich lub magisterskich, co ma pozytywny wpływ na kształtowanie Twojego profilu zawodowego.
Możliwości zatrudnienia po studiach
Ukończenie kierunku umożliwia uzyskanie wiedzy i umiejętności niezbędnych do zatrudnienia m.in.:
na stanowiskach kierowniczych w hotelach i obiektach gastronomicznych;
w działach zarządzania i rozwoju sieci hoteli lub restauracji;
na rzecz swojego własnego obiektu hotelarskiego lub gastronomicznego;
w firmach doradczych specjalizujących się w branży HoReCa;
w działach marketingu i sprzedaży obiektów hotelarskich i gastronomicznych.


Dlaczego warto studiować z nami?
zdobędziesz nowe kompetencje, które pozwolą na rozwój w wybranej branży;
uczysz się w nowoczesny sposób dzięki intuicyjnej platformie dydaktycznej wykorzystującej metody i techniki kształcenia na odległość;
zyskujesz dostęp do interesujących i na bieżąco aktualizowanych materiałów dydaktycznych oraz do niezbędnych pomocy naukowych;
korzystasz z wiedzy doświadczonych wykładowców i praktyków, w tym z uznanych uczelni zagranicznych;
masz pewność wysokiej jakości nauczania oraz skuteczności naszych metod;
zdobędziesz świadectwo zgodne z wytycznymi MNiSW.

Kompetencje potwierdzone świadectwem
Jako nasz absolwent uzyskasz:
świadectwo ukończenia studiów podyplomowych,
wiedzę i umiejętności niezbędne do podjęcia pracy,
kompetencje cenione przez pracodawców.
Program studiów
Świadectwo wydawane po ukończeniu studiów podyplomowych jest zgodne z Rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 12 września 2018 r. w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego (Dz.U. z 2018 r., poz. 1791 z późn. zm.) wydanym na podstawie ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz.U. z 2018 r., poz. 1668, z późn. zm.). Sprawdź, jakie przedmioty będziesz realizować w toku studiów:

Hotelarstwo i gastronomia
Hotelarstwo i gastronomia
Liczba semestrów: 2
Opłata za czesne
0 zł x0