mgr Katarzyna Gładyś

Dietetyka

Doktorantka Zakładu Biochemii Żywienia przy Katedrze Żywienia Klinicznego Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Specjalistka w dziedzinie żywienia oraz dietetyki, wykładowczyni akademicka. Ukończyła liczne szkolenia dotyczące m.in. żywienia osób starszych, dietetyki sportowej czy żywienia niemowląt. Została wyróżniona takimi nagrodami jak Grant Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii. Swoje doświadczenie kliniczne zdobywa w czynnej współpracy z gabinetami dietetycznymi oraz specjalistycznymi gabinetami lekarskimi. Jej zainteresowania naukowe oscylują wokół dietetyki klinicznej, chemii i biochemii żywności. Wiedzę dydaktyczno-naukową wykorzystuje, prowadząc wykłady, szkolenia oraz zajęcia akademickie.

Zobacz innych wykładowców

dr Adam Adamek

dr Monika Beszczyńska-Padło

dr Anna Broniecka

dr Ewa Chojnowska

dr Anna Fabisiak

dr Małgorzata Jamka

dr Patrycja Maniukiewicz-Caban

dr Agnieszka Przyszlak

dr Dagmara Woźniak

mgr inż. Marta Wójtowicz

mgr Joanna Dudek

mgr Anna Rychter

mgr Małgorzata Talaga-Duma