dr Adam Adamek

Dietetyka

Doktor nauk biologicznych w zakresie biologii medycznej. Absolwent Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu. Doradca psychodietetyczny, trener mentalny i promotor zdrowia. Ukończył studia w zakresie zdrowia publicznego na Uniwersytetach: w Poznaniu, Maastricht, Tilburg (Holandia), Gottingen (Niemcy), Galway (Irlandia). Specjalista w dziedzinie biologii medycznej w tym neurobiologii. Wieloletni wykładowca akademicki oraz autor około 80 artykułów naukowych w języku polskim i angielskim, a także autor 4 książek w tym 2 wydanych w języku angielskim. Ponadto absolwent wielu kursów i szkoleń w zakresie life coachingu i dietetyki. Od wielu lat wykorzystuje swoje kwalifikacje w treningu mentalnym, coachingu transformacyjnym, poradnictwie zdrowotnym w różnych jednostkach chorobowych. Jego zainteresowania pozanaukowe i pozaszkoleniowe obejmują kulinaria i sensorykę żywności. Kucharz, członek Stowarzyszenia Kucharzy Polskich oraz pasjonat zdrowego stylu życia i długowieczności.

Zobacz innych wykładowców

dr Monika Beszczyńska-Padło

dr Anna Broniecka

dr Ewa Chojnowska

dr Anna Fabisiak

dr Małgorzata Jamka

dr Patrycja Maniukiewicz-Caban

dr Agnieszka Przyszlak

dr Dagmara Woźniak

mgr inż. Marta Wójtowicz

mgr Joanna Dudek

mgr Katarzyna Gładyś

mgr Anna Rychter

mgr Małgorzata Talaga-Duma