dr hab. Barbara Krzysztofik

Dietetyka

Doktor habilitowany nauk rolniczych, profesor Karpackiej Państwowej Uczelni w Krośnie, magister inżynier techniki rolniczej. Absolwentka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie oraz Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie. Wieloletni wykładowca akademicki, doświadczony dydaktyk, organizator i koordynator szkoleń oraz uczestnik wielu projektów dotyczących innowacji. Autor licznych publikacji naukowych i monografii, w tym książek, artykułów i wykładów. Specjalista w zakresie agrotechniki, przechowalnictwa i suszarnictwa surowców żywnościowych, systemów bezpieczeństwa żywności oraz jakości surowców i produktów żywnościowych. Członek Polskiego Towarzystwa Inżynierii Rolniczej, Polskiego Towarzystwa Agrofizycznego oraz Ligii Ochrony Przyrody. Odznaczona Srebrnym Krzyżem Zasługi, Medalem Komisji Edukacji Narodowej, Złotą Odznaką Ligii Ochrony Przyrody oraz odznaką honorową za Zasługi dla Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej.

Zobacz innych wykładowców

dr Adam Adamek

dr Monika Beszczyńska-Padło

dr Anna Broniecka

dr Ewa Chojnowska

dr Anna Fabisiak

dr Małgorzata Jamka

dr Patrycja Maniukiewicz-Caban

dr Agnieszka Przyszlak

dr Dagmara Woźniak

mgr inż. Marta Wójtowicz

mgr Joanna Dudek

mgr Katarzyna Gładyś

mgr Anna Rychter

mgr Małgorzata Talaga-Duma