Edukacja 2.0

Rabat nawet do 40% na kolejny kierunek

Sprawdź

prof. dr hab. Monika Bronkowska

Dietetyka

Profesor nauk rolniczych w dyscyplinie Technologia żywności i żywienia. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu oraz Zakładu Żywienia Człowieka Wydziału Nauk o Żywności Akademii Rolniczej. Wykładowczyni akademicka z dwudziestoletnim stażem, obecnie wykładowczyni studiów podyplomowych Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu na kierunkach Żywienie człowieka w profilaktyce zdrowotnej oraz Psychodietetyka, Żywienie dietetyka i sztuka kulinarna. Praktyczne doświadczenie zawodowe zdobywała jako dietetyk w centrach medycznych. Recenzentka polskich i zagranicznych czasopism naukowych – między innymi „Bromatologia i Chemia Toksykologiczna”, „Problemy Higieny i Epidemiologii”, „Starch/Stӓrke”, „Nutrition”, „Annals of Nutrition”, „Nutrients”, „Foods” oraz „Helyon”. Przewodnicząca wrocławskiego oddziału Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Brała udział w realizacji dziewięciu projektów badawczych jako wykonawca lub kierownik grantu, a także prowadzi współprace z sektorem społeczno-gospodarczym. Brała czynny udział w licznych szkoleniach oraz kursach zawodowych, organizowanych między innymi przez Polski Instytut Dietetyki oraz Food Forum. Autorka 231 opracowań, w tym oryginalnych prac twórczych i monografii.

Zobacz innych wykładowców

dr hab. Barbara Krzysztofik

Doktor habilitowany nauk rolniczych. Specjalistka w zakresie agrotechniki, przechowalnictwa i suszarnictwa oraz bezpieczeństwa i jakości żywności.

Monika Michalak

Dietetyczka kliniczna, psychodietetyczka i trenerka personalna.

dr Adam Adamek

Doktor nauk biologicznych w zakresie biologii medycznej. Doradca psychodietetyczny, trener mentalny i promotor zdrowia.

dr Monika Beszczyńska-Padło

Doktor nauk biologicznych. Prowadząca zajęcia dydaktyczne z obszaru biologii, chemii i fizyki.

dr Anna Broniecka

Doktor nauk rolniczych w zakresie technologii żywności i żywienia, inżynier technologii żywności i żywienia człowieka. Nauczyciel przedmiotów zawodowych w zakresie organizacji usług gastronomicznych i hotelarstwa.

dr Ewa Chojnowska

Doktor nauk rolniczych w zakresie technologii żywności i żywienia człowieka - specjalność: żywienie człowieka. Wykładowczyni akademicka, dietetyk i trenerka.

dr Anna Fabisiak

Doktor nauk rolniczych w dziedzinie technologii żywności i żywienia. Specjalistka w zakresie dietetyki, żywienia człowieka i bezpieczeństwa żywności oraz planowania diet i technologii gastronomicznej.

dr Małgorzata Jamka

dr Marta Lewandowicz-Umyszkiewicz

dr Patrycja Maniukiewicz-Caban

dr Agnieszka Przyszlak

dr Dagmara Woźniak

mgr inż. Mariola Chicewicz-Natanek

mgr inż. Joanna Markowska

mgr inż. Marta Wójtowicz

mgr Joanna Dudek

mgr Katarzyna Gładyś

mgr Natalia Gut

mgr Ewelina Klepczyńska

mgr Justyna Mizera

inż. Dorota Olanin-Reszka

mgr Anna Rychter

mgr Paweł Szewczyk

mgr Małgorzata Talaga-Duma